Заяви про відставку Богдана і команди в Офісі Зеленського не реєструвалися

04 вересня 16:59

В ОПУ стверджують, що заяви є, але надати їхні копії не можуть через відсутність офіційної реєстрації.

 

Голова Офісу президента України Андрій Богдан та інші члени команди президента Володимира Зеленського заяви про звільнення офіційно не реєстрували.

Після скандалу з витоком заяви про "відставку" Богдана, Зеленський заявляв, що всі члени його команди не тримаються за владу і написали заяви про відставку з відкритою датою. Президент також обіцяв у разі потреби показати суспільству ці заяви.

"Оскільки зазначені заяви не зареєстровані в реєстраційно-довідковій базі Офісу президента України і не були подані офіційно, їхні копії не можуть бути надані в порядку закону", - йдеться у відповіді Офісу Зеленського на запит "Українських новин".

Втім, в ОПУ не заперечують сам факт існування таких заяв, що підтверджує сам голова держави.

"Президент України Володимир Зеленський підтвердив існування заяв про звільнення від керівника Офісу президента України Андрія Богдана, одночасно повідомивши, що такі заяви писали всі ключові люди, які прийшли з ним на посади", - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 1 серпня низка авторитетних видань та інформаційних агентств поширили новину про написану головою Офісу президента Андрієм Богданом заяву про відставку за власним бажанням. За даними DT.UA, фотокопію розіслав журналістам заступник Богдана Кирило Тимошенко.

В Офісі президента спростували відставку Андрія Богдана, однак у той самий день Зеленський підтвердив наявність такої заяви. І заявив, що аналогічні заяви без дати написали й інші співробітники ОП.

Сам Тимошенко стверджував, що скидав журналістам заяву Богдана, знайдену в інтернеті. Але хронометраж появи новини на сайтах різних ресурсів спростовує його слова: заступник голови ОПУ відправив копію документа раніше, ніж новина про відставку Богдана з'явилася на сайті "24 каналу", звідки він нібито завантажив фото.

Своєю чергою Богдан у коментарі "Радіо Свобода" заявив, що в команді Зеленського "спілкуються із суспільством без посередників, без журналістів". Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" засудив свідому провокацію проти українських медіа і застеріг команду президента від повторення таких провокацій в майбутньому.