Затверджена резолюція не гарантує повернення росіян у ПАРЄ – Кулеба

12 жовтня 10:20

Українська сторона не йде на компроміси в питанні повернення російської делегації в ПАРЄ, заявив постпред України при Раді Європи.

 

Резолюція члена італійської делегації Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мікеле Ніколетті не гарантує повернення російської делегації в організацію, українська сторона не погодиться на компроміси в цьому питанні, зазначив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в Facebook.

"Бажання повернути росіян в ПАРЄ є, але гарантій повернення немає. Червона лінія - січень 2018 року. Все, що відбуватиметься до цього, - це гра, а не результат гри. Вірогідність повернення наразі дорівнює вірогідності неповернення. Все залежить від купи чинників", - написав він.

Кулеба зазначив, що українська сторона не йде на компроміси в питанні повернення росіян в ПАРЄ.

"Вперше про це кажу: два тижні я отримую запитання від посланців – яка ваша ціна за повернення Росії в ПАРЄ? Я відповідаю: виконання резолюцій ПАРЄ. Саме це українські депутати проштовхнули в доповідь Ніколетті. Ця правка прийнята всупереч опонентам", - зазначив постпред.

Кулеба також закликав українців об'єднатися в боротьбі за Крим.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів ухвалила рішення, метою якого є зняття політичних санкцій з Росії. За задумом ідеологів, резолюція повинна заборонити ПАРЄ продовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення в ПАРЄ будь-яких санкцій проти Москви. Враховуючи, що санкції повинні поновлюватися щорічно, обмеження можуть бути зняті вже в січні.