Заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін поки що залишається на своїй посаді

12 вересня 05:07

Змінити перевірені кадри повністю, в один момент, Аваков не наважився

 

У середу, 11 вересня, ЗМІ повідомили про те, що перший заступник голови Національної поліції Вячеслав Аброськін подав рапорт про відставку. Це було дійсно так, проте на даний момент ситуація відіграна назад: поки що Аброськін залишається на своєму місці. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні пишуть мені друзі і не зовсім друзі. Так, я мав розмову з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Поки я залишаюся на місці", - написав Аброськін.

Схоже, що повністю обезголовити Нацполіцію і змінити перевірені кадри на "непритертих" керівників Аваков поки що не наважився.

Нагадаємо, раніше з Нацполіції звільнили керівників управлінь у Житомирській, Закарпатській, Запорізькій і Львівській областях. Також з органів звільнився заступник голови НПУ Костянтин Бушуєв.

З 1 серпня вулиці багатьох міст України почали патрулювати військовослужбовці Національної гвардії. Докладніше читайте в статті Михайла Каменєва та Степана Золотара "Нацгвардія самостійно патрулює вулиці - демократія, чи поліцейська держава?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".