Заступник глави АП Юрій Косюк подав заяву про відставку - джерело

07 вересня 11:56

За інформацією джерел, президент Петро Порошенко поки не підписує заяву, подану Косюком ще два тижні тому.

 

За інформацією ряду джерел ZN.UA, мільярдер Юрій Косюк подав заяву про відставку з поста першого заступника глави Адміністрації президента. Як зазначають джерела, зробив він це ще два тижні тому. Про це в статті ZN.UA пише Валентина Самар.

"Якщо це (заява про відставку - ред.) дійсно так, то він [Косюк] свій вибір зробив. Питається: чому Петро Порошенко відставку не приймає, як кажуть, вже два тижні? ...Якщо ж заяви не було, то виникає просте запитання: чому?", - пише Самар.

Вона зазначає, що за даними ZN.UA, Юрій Косюк "у ці дні перебуває не на Банковій, а на своїй улюбленій яхті".

"Ні війна на Сході, ні серйозність обов'язків не завадили мільярдерові-чиновнику вже в серпні проводити вихідні на дорогому італійському курорті, в тому числі, як стверджують ЗМІ, і в компанії з олігархом воюючої країни - Романом Абрамовичем", - пише журналіст.

Як відомо, Косюк з 3 липня був призначений на посаду першого заступника глави Адміністрації президента України. В АП аграрний олігарх відповідав за силовий блок.

Юрій Косюк є власником "Миронівського хлібопродукту". Бізнесмен входить в рейтинг (7 місце) найбагатших людей України: в 2014 році "Forbes Україна" оцінив його статки в $ 1,3 млрд.

Варто відзначити, що Косюк володіє в Криму як мінімум двома великими компаніями: ПАТ "Кримська фруктова компанія" (81,9% акцій належить "Миронівському хлібопродукту"), а також ПАТ "Дружба народів-Нова".

Примітно, що раніше на сайті "Фруктової компанії" було розміщено оголошення про те, що на цьому тижні збори акціонерів планує розглянути питання про приведення установчих документів компанії у відповідність до законодавства РФ.

"Тому питання - як цей приватний інтерес співвідноситься з державним? - не до бізнесмена Косюка. А до президента Порошенко, який укомплектував свою адміністрацію успішними бізнес-менеджерами, які так і не стали в повній мірі державними службовцями", - пише Самар.

Більше читайте у статті Валентини Самар "Прапори над сейфами" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn