Зарплату Костусєву підвищать не в два, а всього лише в півтора рази

27 лютого 08:36

Міський голова Одеси Олексій Костусєв спростував інформацію про те, що піднімав питання перед міськрадою про підвищення собі заробітної плати в два рази.

 

«Рішення, на яке посилаються "викривачі", - звичайний документ, який з'являється на початку каденції кожного мера. Розміри зарплати мера затверджуються на сесії міськради. У грудні я перестав виконувати обов'язки глави АМКУ і почав отримувати зарплату як мер Одеси. Зарплата з надбавками, перерахованими в документі, нараховується мені відповідно до постанови Кабміну № 268 від 2008 року», - оприлюднив Костусєв закриту перш інформацію, з урахуванням пропозиції президента Віктора Януковича опублікувати ці відомості.

При цьому мер Одеси роз'яснив, чому секретар міськради Олег Бриндак вийшов на сесію міськради з ініціативою збільшення його мерської зарплати більше, ніж у півтора рази в порівнянні з зарплатою попередника: «Я буду отримувати близько 8 тисяч гривень, що на 3 тисячі більше, ніж отримував Гурвіц . Така різниця через те, що в мене перший ранг держслужбовця, більше вислуги років, є науковий ступінь доктора наук і почесне звання заслуженого економіста України». Між тим, під час останньої сесії Одеської міськради мер Одеси стверджував, відповідаючи журналістам на питання про зарплату, що не знає, в якому розмірі заробітну плату йому затвердили депутати міськради. «Ніхто не знає, яка в мене зарплата, і я не знаю. Я зарплату ще жодного разу не отримував через те, що мене довго не звільняли з Антимонопольного комітету. Тому я є мером Одеси на громадських засадах», - заявив Костусєв.

Нагадаємо, що 25 лютого президент України Віктор Янукович заявив, що не вірить в бажання Костусєва підвищити собі зарплату в два рази. «Я вам скажу, що на Костусєва це не схоже. Він - зрілий політик, і він - небідна людина », - сказав Янукович і пообіцяв поцікавитися цим питанням. «І якщо це правда, я його попрошу, щоб він публічно дав на це питання відповідь», - повідомив президент.

За матеріалами УНІАН