Зараз на окупованих територіях Донбасу нікому працювати - Тарута

31 жовтня 17:04

Майбутнє Донбасу залежить від рівня кваліфікації людей.

 

Розраховуючи економічний потенціал окупованих територій Донецької та Луганської областей потрібно мати на увазі, що з регіону виїхала більшість кваліфікованих фахівців. Про це заявив народний депутат Сергій Тарута.

"Що стосується розвитку Донбасу, то треба дивитись які люди там залишилися і скільки їх там. Зараз на заводах працювати нікому. В основному там залишилися пенсіонери і ті, хто не може виїхати. Через рік там зовсім нікому буде працювати. Майбутнє Донбасу залежить від соціального зрізу, від рівня кваліфікації людей", - зазначив Тарута в рамках дискусії "Повернення окупованих територій Донбасу. Український план", яка проводиться спільно з тижневиком "Дзеркало тижня" і Українською школою політичних досліджень.

У той же час він зазначив, що найкращим способом інтегрувати Донбас буде створення окремо економічної зони, яка дозволить уникнути великого стресу для економіки країни, а також звинувачень регіону у всіх економічних негараздах, які можуть виникнути після возз'єднання.

Раніше директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова наголосила, що повернення Донбасу буде мати величезну економічну ціну.