Запобіжний захід Розенблату та Полякову почнуть обирати наступного тижня

17 липня 02:08

Верховна Рада не схвалила арешт "бурштинових депутатів", але прокуратура буде наполягати на взятті їх під варту.

 

Солом'янський суд Києва розгляне клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу народним депутатам Бориславу Розенблату та Максиму Полякову протягом 17-21 липня, повідомляють "Українські новини" з посиланням на власні джерела в НАБУ.

Як повідомив співрозмовник видання, прокуратура, ймовірно, наполягатиме на взятті підозрюваних у корупції депутатів під варту.

Як повідомлялося, 11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт.

13 липня генпрокурор Юрій Луценко вручив Розенблату та Полякову повідомлення про підозру у скоєнні престплений.

Нагадаємо, 19 червня детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата при отриманні хабара.

200 тисяч доларів, за наявними даними, призначалися самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову за розробку та забезпечення прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення права на видобуток бурштину фірми з ОАЕ.