Закриття залізничного сполучення з Росією не буде – Омелян

11 травня 01:44

Потяги з України в Росію, як і раніше, користуються попитом, але у набагато меншому ступені, ніж раніше, а заповнюваність вагонів постійно зменшується.

 

Україна все-таки не буде повністю закривати залізничне сполучення з Росією, незважаючи на те, що цей варіант користується підтримкою у владних колах, заявив міністр інфраструктури і транспорту України Володимир Омелян в інтерв'ю "LIGA.net".

"Я бачу, що політичного рішення (хоча ми його підтримуємо) швидше за все не буде", – прокоментував Омелян питання про те, чи ймовірне найближчим часом припинення залізничного сполучення з РФ.

Омелян також зазначив, що потяги з України в Росію, як і раніше, користуються попитом, але в набагато меншому ступені, ніж раніше, а заповнюваність вагонів постійно зменшується.

"У минулому році вперше в історії України кількість поїздок залізничним транспортом в країни ЄС перевищила кількість поїздок у бік РФ. Тому скорочення кількості поїздів в РФ було абсолютно об'єктивним. Возити повітря не має сенсу", – резюмував міністр.

На початку серпня 2018 року Володимир Омелян повідомив про плани припинити залізничне сполучення з Росією. За його словами, розглядається варіант закриття пасажирського залізничного сполучення з Москвою.

У п'ятницю, 16 серпня 2018 року, Омелян анонсував запровадження нових обмежень у транспортному сполученні з Російською Федерацією. Він уточнив, що підписано "історичний" документ і обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення, про яке говорилося раніше.