Законопроект Порошенка про антикорупційний суд буде готовий через два тижні

06 листопада 13:04

Президент закликав депутатів створити робочу групу.

 

Президент України Петро Порошенко готовий через два тижні внести до парламенту свій варіант законопроекту про антикорупційний суд, якщо за цей час у Верховній Раді не буде створена робоча група для напрацювання консенсусного проекту такого закону. Про це повідомила представник президента у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів парламенту в понеділок.

"Президент України закликає всі комітети, всі зацікавлені фракції створити робочу групу для напрацювання основних тез і принципів закону про антикорупційне суді", - сказала вона.

Луценко зазначила, що без такої робочої групи неможливо буде досягти консенсусу в сесійній залі парламенту при голосуванні за проект закону.

"Якщо впродовж двох тижнів не буде створена така робоча група і не будуть внесені основні позиції, що президент готовий вже через два тижні представити парламенту свій варіант антикорупційного суду і цей законопроект", - додала депутат.

Раніше президент України Петро Порошенко запропонував прискорити підготовку законопроекту про Антикорупційне суді, щоб він був прийнято вже в цьому році.

Детальніше про антикорупційні ініціативи президента читайте у статті Олександра Леменова "Антикорупційні суди "по-новому": рецепт Порошенка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".