Закон про імпічмент передали на підпис Зеленському

19 вересня 17:24

Разумков уже затвердив документ.

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про імпічмент президента. Згідно з даними законопроєкту на сайті парламенту, документ отримав підпис спікера сьогодні та був направлений в Офіс президента.

"Повернуто з підписом Голови Верховної Ради України. Закон направлено на підпис Президенту", - зазначається в даних до закону.

Нагадаємо, що після прийняття Верховною Радою 10 вересня за основу і в цілому законопроєкту №1012 "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)" у фракціях "Європейська солідарність" і "Голос" заявили, що у них є свої пропозиції до законопроєкту, однак спікер Дмитро Разумков знехтував нормами регламенту, які забороняють приймати законопроєкт за основу і в цілому, якщо є заперечення депутатів, та відразу поставив його на голосування в другому читанні та в цілому.

Згодом депутати від "ЄС" заблокували підписання законопроекту, подавши постанову про скасування результатів голосування у другому читанні, однак Верховна Рада провалила голосування, адже її підтримав лише 101 депутат.