Захист вимагає відновити суд, щоб звільнити Тимошенко з в'язниці

21 вересня 11:38

Захист екс-прем'єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко повторно звертається до Печерського райсуду з заявою про негайне поновлення судового слідства та вирішення питання про зміну запобіжного заходу в зв'язку з хворобою Ю. Тимошенко.

 

«Захист сьогодні звертається із заявою про негайне поновлення судового слідства для того, щоб суд розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу», - сказав журналістам у середу, 21 вересня, адвокат Ю. Тимошенко Олександр Плахотнюк.

У першу чергу, за його словами, це пов'язано зі станом здоров'я Ю.Тимошенко.
А. Плахотнюк зазначив, що суд не розглянув усі клопотання і, зокрема, чергове - про зміну запобіжного заходу для екс-прем'єра.
У зв'язку з інформацією про смерть жінки, яка знаходилася в корпусі СІЗО, де утримується Ю. Тимошенко, у захисту є побоювання, що екс-прем'єр може заразитися туберкульозом, від якого страждала ця жінка.
«Наразі стан здоров'я Тимошенко викликає певну тривогу, у неї температура, ангіна. Це час, який було надано судом нібито для підготовки до дебатів, може погано позначитися», - додав адвокат.
Нагадаємо, що 12 вересня в суді над Ю. Тимошенко в «газовій справі» було оголошено перерву до 27 вересня.