Захист Тимошенко буде вимагати судового слідства в Апеляційному суді

31 жовтня 09:00

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Микола Сірий заявив, що її захист буде вимагати проведення судового слідства в Апеляційному суді Києва.

 

"Кримінально-процесуальний кодекс передбачає таку можливість, і ми, безумовно, нею скористаємося", - сказав він, пише «Коммерсант-Украина».

За його словами на думку представників захисту Ю.Тимошенко, слідство в районному суді було проведено не в повному обсязі. «Якщо суд першої інстанції не розглянув всі докази, то Апеляційний суд просто зобов'язаний це зробити. Безумовно, в апеляційній інстанції судове слідство буде проводитися в меншому обсязі - тільки у тій частині, якій не було приділено уваги у Печерському суді», - уточнив адвокат.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня керівник групи захисників Тимошенко Сергій Власенко сказав, що в Апеляційного суду «немає іншого виходу, як проводити судове слідство».

За його словами, в суді першої інстанції не було допитано близько десяти ключових свідків, заявлених захистом. «Ми вважаємо, що Апеляційний суд зобов'язаний допитати цих людей», - підкреслив депутат, додавши, що, окрім цього, захист екс-прем'єра буде наполягати на проведенні нових експертиз.

На рішення Печерського районного суду Києва, який визнав Ю.Тимошенко винною в перевищенні влади при підписанні договору на постачання російського газу в 2009 році і засудив її до семи років позбавлення волі, подано відразу дві апеляції. 24 жовтня це зробила сама Тимошенко, передавши керівництву Лук'янівського СІЗО скаргу на 94 сторінках, а на день ​​пізніше - її захисник C.Власенко.