Захист оскаржив всі постанови про порушення проти Тимошенко кримінальних справ

17 листопада 09:51

Захист колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко оскаржив всі постанови про порушення та поновлення раніше порушених проти неї кримінальних справ. Про це повідомив захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

 

Він зазначив, що сьогодні захист Ю.Тимошенко подає на ім'я генерального прокурора В.Пшонки клопотання про закриття незаконно скасованих ним постанов Генеральної прокуратури про закриття цих справ у 2004 році.

С.Власенко також звинуватив керівництво Державної податкової служби в тому, що вони вводять в оману, кажучи про те, що вони не проводять слідчі дії з Ю.Тимошенко, яка останні 14 днів прикута до ліжка.

«Вчора вони 4 години вони проводили з нею слідчі дії в камері СІЗО», - сказав він.

За словами С.Власенка, такі дії трактуються Європейським судом з прав людини, як тортури. Він також заявив, що, за його інформацією, у четвер у другій половині дня Державна податкова служба продовжить слідчі дії з Ю.Тимошенко.


Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол

За інформацією СБУ, обвинувачення
у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що у міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ.


17 листопада Вищий спеціалізований суд визнав незаконним закриття в 2004 році кримінальної справи проти оточення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - Геннадія Тимошенка, а також трьох керівників корпорації ЄЕСУ. Разом з тим, Вищий спецсуд припинив провадження у цих справах у зв'язку із закінченням терміну давності.