Захист Луценка подав касацію на вирок екс-міністру

14 серпня 16:00

Адвокати колишнього глави МВС не мають особливої ​​надії на те, що Апеляційний суд виправдає Луценка і звільнить його з-під варти, але вважають, що рішення касаційної інстанції дозволить надалі звернутися з черговим позовом до Європейського суду з прав людини.

 

Адвокати екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ігор Фомін та Олексій Баганець 14 серпня подали касаційну скаргу на вирок екс-голові МВС.

Баганець зазначив, що не має особливої ​​надії на те, що Апеляційний суд виправдає Луценка і звільнить його з-під варти, оскільки екс-міністр ніколи не визнає повністю або частково свою провину і тим більше не визнає, що справа проти нього не є політично мотивованою .

За словами адвоката, в будь-якому випадку рішення касаційної інстанції дозволить надалі звернутися з черговим позовом до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Луценко був затриманий у грудні 2010 року, відтоді він перебуває в СІЗО.

27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його в департамент оперативної служби. Крім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці «Україна» в 2008-2009 році.

3 липня ЄСПЛ визнав арешт екс-міністра внутрішніх справ України таким, що порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15000 євро моральної компенсації.

Між тим, епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділено в окреме провадження і наразі за ним триває судовий процес . 17 серпня Печерський райсуд Києва оголосить вирок у даній справі. !zn

Читайте також:

Рішення Євросуду означає, що Кузьмін може сісти на 10 років, - Луценко

Луценко просить залучити в якості свідків слідчих ГПУ


Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело


Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст