Захист Ландика попросив вилучити скандальне відео з матеріалів справи

24 листопада 19:46

Захист депутата Луганської міськради Романа Ландика хоче вилучити скандальне відео з матеріалів справи.

 

Про це повідомив сам Р. Ландик у четвер у Ленінському райсуді Луганська, де триває розгляд кримінальної справи проти нього.

24 листопада суд допитував свідків: адміністратора, бармена та директора ресторану, в якому підозрюваний побив дівчину.

Адміністратор дав плутані показання, бармен повідомив суду, що нічого не бачив, а директор сказав, що під час інциденту був за межами закладу.

У судовому слідстві особливу увагу було приділено записам камер відеоспостереження, долучених до матеріалів справи, оскільки, з точки зору звинувачення, вони є головними доказами звинувачення.

Директор "Баккара" Артем Цюндік пояснив суду, що в ресторані в різний час працює від 30 до 50 камер, ведеться спостереження як внутрішнє (зали), так і зовнішнє (прилегла до ресторану територія).

Вся інформація "стікається" на жорсткий диск комп'ютера, який знаходиться у нього в кабінеті. Доступ до записів має тільки він. У разі ремонту-настроєння запрошують фахівців.

За словами Цюндіка, жорсткий диск з інформацією камер спостереження щодо даної події вилучала міліція в його присутності.

Як заявив журналістам після засідання суду Ландік, захист буде ставити питання про вилучення записів відеокамер спостереження з матеріалів справи.

Один з основних свідків Валерія Овчарук (одна з двох подруг потерпілої Марії Коршунової, які того вечора були з нею в "Баккара") сьогодні не з'явилася на судове засідання.

Суду вона повідомила, що знаходиться в Харкові і дасть свідчення у вівторок, 29 листопада.

Розгляд справи буде продовжено 25 листопада в 11.00.

Нагадаємо, в липні Р. Ландик жорстоко побив модель М. Коршунову. Після порушення кримінальної справи він втік. Пізніше його оголосили в розшук, затримали в Росії і екстрадували в Україну наприкінці вересня.

Р. Ландику пред'явлено звинувачення за статтею "хуліганство".