За матеріалами аудиту Кабміну Тимошенко СБУ порушила ще одну кримінальну справу

31 травня 15:01

СБУ порушила кримінальну справу стосовно заступника гендиректора "Укрпошти" за фактом зловживання службовим становищем. Його звинувачують у завданні шкоди державі на загальну суму понад 4 млн. грн.

 

Дана кримінальна справа порушена за матеріалами міжнародних аудиторських організацій, якими виявлено ряд зловживань при перевірці законності використання урядом України бюджетних коштів у 2008-2009рр. і в 1 кварталі 2010 року, повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема, повідомляється, що 25 травня Головним слідчим управлінням Служби безпеки України порушено кримінальну справу стосовно заступника генерального директора Українського державного підприємства зв'язку «Укрпошта» за фактом зловживання службовим становищем, тобто умисного використання посадовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до тяжких наслідків, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.
Слідством встановлено, що внаслідок порушення вимог чинного законодавства при укладанні у вересні 2009 року договору на послуги поштового зв'язку УГПС «Укрпошта» завдано збитків державі на загальну суму понад 4 млн. грн.
Справу стосовно чиновника «Укрпошти» порушено в рамках розслідування іншої кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами Держкомзему України та особами двох товариств з обмеженою відповідальністю чужим майном, державними грошовими коштами в сумі 3 млн. 740 тис. грн, які виділялися з Стабілізаційного фонду для виготовлення та розсилання інформаційних повідомлень громадянам України щодо безкоштовного оформлення і видачі державних актів на право власності на земельні ділянки.
Нагадаємо, контрольно-ревізійна служба України відзвітувала про виявлення порушення закону і порядку використання публічних фінансів на суму 93 мільярди гривень (близько 12 мільярдів доларів) Кабміном Тимошенко за період 2008-2009 років і перший квартал 2010 року.
Проти екс-глави уряду Юлії Тимошенко порушено 4 кримінальні справи.
Наразі в СІЗО перебуває колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, звільнено під підписку про невиїзд колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука, колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.
Крім того, в СІЗО знаходяться колишній глава Держмитниці Анатолій Макаренко, колишній перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз-України» Ігор Діденко, колишній заступник голови Держкомрезерву Микола Сіньковський.
Кримінальну справу також порушено проти екс-голови «Нафтогазу» Олега Дубини.
Колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чехії, в розшуку знаходиться колишня глава Держказначейства Тетяна Слюз.