За відставку Парубія поки зібрали лише 33 підписи — ЗМІ

25 квiтня 14:41

Ініціатор збору підписів відмовився показувати перелік тих, хто підписався під проектом постанови.

 

Член депутатської групи "Відродження" Валерій Писаренко повідомив по те, що за відкликання Андрія Парубія з посади спікера Верховної Ради України поки зібрано лише 33 підписи із необхідних 150, передає "Укрінформ". При цьому Писаренко відмовився показати журналістам перелік тих, хто вже підписав відповідний лист.

"Ми почали збір підписів. Сьогодні, фактично за перший день збору підписів, у нас є 33 підписи. Також ми провели консультації з усіма фракціями. Деякі фракції вирішили, що їм треба прийняти рішення на фракції і після цього вони повинні проголосувати. Ми розуміємо, що такі фракції, як "Народний фронт", не дадуть голосів, ми навіть на них не сподівалися. Ми отримали певну кількість заявок, наприклад, депутатів від БПП, які готові підписати, коли ми підійдемо до певної кількості голосів", - заявив Писаренко.

У той же час він відмовився показати журналістам аркуші з підписами і заявив, що оприлюднить їх на своїй сторінці у Facebook. Писаренко показав аркуш із останніми трьома підписами, які поставили Євген Мураєв, Олександр Долженков та Наталія Новак. Член "Відродження" розраховує на те, що найближчими днями вдасться зібрати необхідну кількість підписів за відкликання Парубія.

"Зараз ми передаємо всі ці документи до секретаріату, і всі депутати, які хочуть, приєднаються до цієї ініціативи", - зазначив Писаренко.

Він очікує, що наступного пленарного тижня, який розпочнеться 14 травня, можна буде розпочати процедуру зняття Парубія з посади голови Верховної Ради.

Нагадаємо, у вівторок, 23 квітня, народний депутат України з групи "Відродження" Валерій Писаренко ініціював збір підписів під проектом постанови про відкликання з посади голови Верховної Ради Андрія Парубія.

У свою чергу Парубій заявив, що готовий підписати подання депутатів про його відставку з посади, якщо така буде прийнята, однак лише після прийняття та підписання закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".