Ющенко вважає, що його з Тимошенко прослуховувала Росія

08 липня 08:49

Москва перехоплювала розмови третього президента України Віктора Ющенка з екс-прем'єром Юлією Тимошенко щодо рішення газової кризи в 2009 році.

 

Про це заявив сам В. Ющенко в інтерв'ю «Українській правді».

«Ми домовилися (з європейськими лідерами - ред), що потрібно провести міжнародну європейську конференцію не в Москві і не в Києві, тому що Росія і Україна виступають сторонами конфлікту (з припиненням подачі газу в країни Європи - ІФ)», - сказав В. Ющенко.

Відповідаючи на зауваження про те, що конференція була проведена в Москві за участю Ю. Тимошенко, де вона і домовилася з прем'єром РФ Володимиром Путіним, екс-президент сказав: «Перед цими подіями я телефоную Юлії Володимирівні, кажу: «Ми домовилися, що це питання буде розглядатися на європейському майданчику, що Європейський союз стає поруч з нами в питанні формули транзиту».

«Я говорю Ю. Тимошенко: «Не треба їхати на чужий майданчик проводити політичну зустріч. Нехай О. Дубина їде до Москви і бере участь на рівні технічних експертів», - додав він.

За словами В. Ющенка, Ю. Тимошенко сказала, що не поїде до Москви, але все-таки зробила це. У цьому зв'язку В. Ющенко зазначив: «Так. Тому що мою розмову з прем'єр-міністром була запеленгована. І після цього через 30-40 хвилин прем'єр-міністр Росії спілкується з прем'єр-міністром України, і домовляються про зустріч у Москві. Ось звідси почалася друга, паралельна гра».

Нагадаємо, 18 травня перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що слідчий ГПУ може звернутися до суду з проханням змінити Ю. Тімошенко запобіжний захід на утримання під вартою.

13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю. Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів в 2009 році.