Юнкер запевнив, що про зняття санкцій з РФ до деокупації Донбасу мови бути не може – Ар'єв

25 червня 22:34

Голова української делегації в ПАРЄ пообіцяв нагадувати Юнкеру про анексований Крим.

 

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що питання про скасування санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації не підніматиметься до виконання Мінських домовленостей і деокупації Донбасу, повідомив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер обіцяє, що Євросоюз не кине Схід України напризволяще, а про зняття санкцій з РФ не йтиметься до виконання Росією Мінських угод і деокупації Донбасу. На жаль, питань про Крим уникнув", - написав український депутат на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 25 червня.

Ар'єв пообіцяв продовжувати піднімати питання про анексований Крим "за будь-якої можливості" і "на всіх рівнях".

Нагадаємо, 21 грудня минулого року Європейський Союз продовжив санкції проти Росії ще на півроку – до 31 липня 2018 року. Підставою для продовження санкцій, як і в минулі роки, стало невиконання Росією Мінських угод про врегулювання конфлікту в Донбасі в повному обсязі.

Санкції проти Росії були вперше введені 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на дії РФ, які дестабілізували ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи посилили у вересні 2014 року. У березні 2015 року тривалість санкцій пов'язали з повним виконанням Мінських угод, які мали бути виконані до кінця 2015-го.

Санкції проти Росії ввели Євросоюз, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Норвегія, Швейцарія, Україна, Японія та інші держави.