Європейські лідери обговорять Трампа та Іран на Мюнхенській конференції

14 лютого 08:33

Сьогодні розпочинається Мюнхенська конференція з питань безпеки.

 

Європейські глави держав та представники урядів збираються сьогодні, 14 лютого, на конференції з питань безпеки у Мюнхені. Близько 35 учасників конференції, включно з президентом України володимиром Зеленським, збираються обговорити питання світової безпеки, передає Радіо Свобода.

Серед підтверджених учасників, які мають прибути у Мюнхен: президент Франції Емманюель Макрон, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, державний секретар США Майк Помпео, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, голова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф.

Мюнхенська конференція з питань безпеки проходить на тлі занепокоєння політикуму стосовно Ірану та заяв президента США Дональда Трампа. Він вимагає від європейських партнерів збільшити витрати на оборону та знизити цей тягар для американських платників податків.Вольфганг Ішингер, керівник щорічної Мюнхенської конференції, також висловив занепокоєння війнами в Сирії та Лівії.

56-та Мюнхенська конференція з питань безпеки відбудеться в готелі Bayerischer Hof в Мюнхені з 14 по 16 лютого. У ці дні Мюнхен знову опиниться в центрі міжнародної дипломатії та вітатиме світових лідерів з політики, академій та громадянського суспільства.