ЄС може запустити проти РФ санкційний "список Савченко" - Клімкін

22 грудня 00:03

Україна і РФ повинні домовитися з питання обміну полонених, щоб цього не сталося.

 

Санкційний "список Савченко" за аналогією зі "списком Магнітського" може бути запущено в разі відсутності домовленості між Україною і Російською Федерацією щодо обміну полоненими.

"Ми почали працювати над цим механізмом ("Список Савченко" - ред.). Але поки відношення до цієї ідеї дуже обережне, у плані термінів. У контексті обмінів (Полоненими - ред.) вони (Європейська сторона - ред.) також сподіваються на можливості політичних домовленостей", - заявив очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю телеканалу "Громадське ТБ" увечері 21 грудня.

Він вважає, що робота над цим механізмом може прискоритися в разі відсутності домовленостей щодо полонених.

Читайте також: Корбан заявив, що Савченко хоче взяти його на поруки

17 грудня повідомлялося, що Донецький міський суд Ростовської області залишив українку Надію Савченко під вартою до 16 квітня наступного року.

Савченко була викрадена у зоні бойових дій на Луганщині в липні 2014 року і вивезена на територію РФ, де вона звинувачується у вбивстві двох російських журналістів у Донбасі, незважаючи на негативну реакцію міжнародної громадськості, де відзначають політичне підґрунтя справи.

Видання The Wall Street Journal писало, що Савченко потрібна Росії для дипломатичних торгів", а показовий суд над нею, навіть за мірками путінської Росії, – це дуже висока планка цинізму.