Яценюк заявив, що його фінансують 28 бізнесменів

28 грудня 19:59

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявив, що діяльність його партії фінансують близько 28 бізнесменів. Про це він сказав в ефірі ТВі.

 

"Там близько 27-28 людей. Це представники нашої партії. У нас є багато представників середнього бізнесу, малого бізнесу. Є й великий", - підкреслив А.Яценюк.

Як приклад він назвав одеський завод "Стальканат". "Члени партії допомагають, безпосередньо фінансують. І там кожен місяць – міліцейське шоу. То арештовують, то закривають завод, то приїжджають з обшуками", - додав він.

На питання, чи обіцяв він людям, які його фінансують, місця у виборчому списку, А.Яценюк відповів: "Ви не можете нічого обіцяти людям. Як ти пообіцяєш місце в списку? Треба ж його ще отримати, і не завдяки грошам, а завдяки тому, що в тебе є політична позиція".

На питання, чи будуть ці люди балотуватися в мажоритарних округах, А.Яценюк відповів: "Вони можуть взагалі нікуди не піти".

У вересні з'явилася інформація, що впливовий бізнесмен і депутат Ринат Ахметов робить спроби взяти партію "Фронт змін" під контроль. Власник СКМ нібито пропонував фінансувати парламентську кампанію А.Яценюка в 2012 році в обмін на квоту в партійному списку. У відповідь лідер партії заявив, що "Фрон змін" вже продано, а власниками є "мільйони виборців".