Яценюк: Опозицію «паралізував» вирок Тимошенко

12 жовтня 06:14

Лідер партії «Фронт змiн» Арсеній Яценюк пояснив відсутність масштабних акцій опозиції у день винесення вироку Юлії Тимошенко тим, що ніхто навіть не очікував саме такого рішення суду. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

 

"Думаю, що це пов'язано з тим, що мало хто вірив в те, що таке абсурдне рішення може бути прийнято", - заявив А.Яценюк.

"Адже президенту їхати 20-го числа до Брюсселя, він пообіцяв всьому західному світу, і не тільки західному світові - погляньте, яка сьогодні жорстка реакція була Росії, майбутнього президента Росії, на це рішення. Тому навіть я сподівався. Всі люди мають здоровий глузд, всі сподівалися, що цього вироку не буде, що вони відтягнуть розгляд справи, що вони проголосують за цю статтю щодо так званої декриміналізації, або іншими словами - знищать кримінальне переслідування, яке було народжене ще за Сталіна у 1927 році, саме за цією статтею судять Ю.Тимошенко", - зазначив він.

Разом з тим, за його словами, місцеві ради приймуть звернення до президента Віктора Януковича. "Ми проїдемо всю країну...У першу чергу, я говорю про «Фронт змін». Але в даному випадку, коли я кажу "ми", то маю на увазі всю опозицію", - зазначив він.

"Треба йти до людей. Тільки там наша підтримка. Не тільки через телебачення, безпосередньо на майдани, на засіданнях місцевих рад, там, де є можливість отримати віру і довіру. Влада боїться власного народу", - підкреслив А.Яценюк.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня визнав екс-прем'єра Ю.Тимошенко винною у перевищенні влади та службових повноважень при підписанні газових контрактів в 2009 році і засудив її до позбавлення волі строком на сім років, а також до відшкодування "Нафтогазу" збитків у розмірі 1,5 млрд грн.