Ярема сподівається на Ізраїль у видачі Ставицького

20 листопада 23:19

Генпрокурор України розраховує на владу Ізраїлю в екстрадиції підозрюваного екс-міністра енергетики часів Януковича Едуарда Ставицького.

 

Генеральний прокурор України Віталій Ярема сподівається, що Ізраїль видасть Україні екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Ярема нагадав, що Ставицький перебуває в розшуку по лінії Інтерполу, і якщо інформація про те, що Ставицький отримав ізраїльське громадянство підтвердиться, то він сподівається на сприяння з боку правоохоронних органів Ізраїлю.

"Тому я думаю, що зміна прізвища не є підставою і причиною, по якій ми не зможемо його екстрадувати в Україну. Принаймні, всі міжнародні угоди з Ізраїлем у нас існують і я сподіваюся, що правоохоронні органи Ізраїлю нам його видадуть", - заявив Ярема в ефірі телеканалу "Інтер".

20 листопада екс-журналіст "Української правди" Сергій Лещенко повідомив, що Ставицький, який втік в Ізраїль, став Розенбергом.

Читайте також: До розшуку Ставицького підключилася СБУ

ZN.UA ще 4 липня за власними джерелами з'ясувало, що колишній глава Міненерго Ставицький отримав ізраїльське громадянство.