Януковичу не довіряють 65% українців

13 вересня 10:46

Більшість українців не довіряють президенту Віктору Януковичу та його економічній політиці. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного Міжнародним фондом виборчих систем (IFES).

 

За даними опитування, В.Януковичу не довіряють або скоріше не довіряють 65%, довіряють - 29% українців, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Головний дослідник фонду Ракеш Шарма, подаючи результати опитування у вівторок, 13 вересня, на прес-конференції, повідомив, що 87% опитаних не задоволені економічною ситуацією в Україні, 70% - політичною, 46% - міжнародною політикою.

За даними опитування, 85% респондентів не задоволені пенсійною реформою, 52% - введенням Податкового кодексу і конституційною реформою.

При цьому 76% опитаних незадоволені тим, як президент організовує боротьбу з корупцією серед посадових осіб, 66% вважають, що він не може впоратися з обмеженням впливу великого бізнесу на державні органи. 58% українців критикують забезпечення президентом політичної стабільності у країні.

Також більшість українців (62%) вважає, що Україна рухається до нестабільності, і лише 12% помітили рух до стабільності.

Окрім того, 41% українців незадоволені тим, як Янукович встановлює відносини з Росією, 38% - його роботою в європейському напрямку.

Опитування проведено у всіх адміністративно-територіальних одиницях України. Вибірка - 1515 респондентів у віці від 18 років. Похибка +/- 2,52%.