Янукович впевнений, що негативний імідж його влади у світі створюють за гроші

11 лютого 10:48

Президент України Віктор Янукович впевнений, що негативний імідж української влади у світі, як такої, що переслідує опозицію, створюють за гроші. Про це він заявив в інтерв’ю в телеканалу BBC World.

 

«Безумовно, опір, який творить бюрократія і корупціонери, лежить у площині того, що вони наймають різні лобістські групи на різних рівнях – як всередині країни, так і за її межами. Ці групи за гроші нав’язують і українському суспільству, і світові точку зору, про яку ви мені сказали», - сказав він, відповідаючи на питання, що боротьба з корупцією в Україні націлена лише на опозицію.

«Я скажу так, що корупціонери і бюрократи прикриваються цими словами, вишукуючи для себе можливості захисту, в тому числі прикриваючись демократичними гаслами. А якщо подивитися на довідку, хто притягується до відповідальності, таку довідку можна отримати у правоохоронних органах, то у ній видно – до відповідальності притягуються незалежно від приналежності до політичної сили», - підкреслив президент.

«Для прокурора не має значення колір політичного прапора тієї чи іншої людини, яка порушує закони України», - переконує Янукович.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Віктор Пшонка після свого призначення в листопаді 2010 року заявив: «Звичайно, я член команди президента. Президент взяв на себе велику відповідальність і оголосив про це вже своїми указами, своїми рішеннями, про те, щоб у нас дійсно була правова держава, щоб були професійні закони, і звичайно, я як генпрокурор - член команди з виконання всіх тих рішень, які приймає президент».

За матеріалами Бі-Бі-Сі