Янукович видав індульгенцію Грицаку і ЄДАПСу

17 лютого 18:55

Президент України Віктор Янукович привітав сьогодні народного депутата від Партії регіонів Василя Грицака з 50-річним ювілеєм.

 

«Протягом багатьох років плідної професійної діяльності ви незмінно залишаєтеся зразком офіцера з життєвою позицією громадянина і патріота, який з честю виконує найвідповідальніші завдання», - зазначив президент.

«Упевнений, що ваша життєва мудрість, досвід роботи на відповідальних посадах стануть надійною запорукою в подальшому розвитку України як правової демократичної держави. ... Бажаю невичерпних сил та натхнення у Вашій надзвичайно важливій роботі», - сказано в привітанні Януковича Грицаку, розміщеному на офіційному сайті глави держави. Як відомо, Василя Грицака пов'язують з консорціумом ЄДАПС, який спеціалізується на виготовленні голографічних знаків. Раніше DT.UA писало, що Кабмін вирішив відмовитися від послуг консорціуму ЄДАПС і відновити державний контроль над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності (докладніше читайте в номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті «Скасування голограм-у руках Януковича»). Варто зазначити, що сьогодні також стало відомо, що Грицак і консорціум ЄДАПС намагаються через суд заборонити газеті «Коммерсант», телеканалу «1 +1» і екс-главі Держкомпідприємництва Михайлу Бродському використовувати будь-які згадки про них і заборонити пов'язувати їх між собою. Відповідний позов Грицак подав у Києво-Святошинський райсуд Київської області, повідомляє "Телекритика". Також Грицак і ЄДАПС просять заборонити відповідачам публікувати і розміщувати відомості про позивачів та хід судового процесу в будь-яких ЗМІ, інтернет-виданнях і сайтах. Предметом позову став репортаж Сидоренка, в якому наведена цитата Бродського: "Бланки, голограми - це окрема розмова. Є в нас така структура - ЄДАПС, тобто пан Грицак. Вся країна платить йому мільярд доларів, але як тільки його торкнеш - піднімається крик ". Позивачі вважають, що їх "в наклепницькій, принизливій формі звинуватили в корупції". "Автор інформації та ті, хто її поширює, з метою цілеспрямовано завдати шкоди діловій репутації позивачів, використовували закон моделювання концептуального інформаційного простору (змоделювали таку ситуацію), при якому подання інформації, донесення до читачів, користувачів Інтернету і телеглядачів навмисно спотворюється шляхом спотворення фактів, небажання надати достовірну, значущу інформацію ... ", - йдеться в позовній заяві. Тому Грицак і ЄДАПС просять суд визнати недостовірною і такою, що завдає шкоди честі, гідності, ділової репутації, поширену інформацію та зобов'язати відповідачів спростувати її, розмістивши текст спростування і резолютивну частину рішення суду в газеті, на сайті видання, а також в ефірі і сайті телеканалу. Нагадаємо, що ЄДАПС є об'єктом, до якого прикута увага журналістів уже багато років. При цьому консорціум проводить досить агресивну політику щодо будь-яких спроб з'ясування його природи і діяльності.