Янукович підписав закон про голосування в Раді

11 грудня 17:46

Закон авторства регіоналів нібито повинен забезпечити персональне голосування в Раді. Однак ніякі механізми для цього в законі не прописані.

 

Президент України Віктор Янукович підписав закон 5520-VI про зміни до регламенту Верховної Ради (щодо особистого голосування за допомогою електронної системи), повідомляється на сайті парламенту.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла цей закон 6 грудня.

Відповідно до закону, народний депутат зобов'язаний під час голосування голосувати «за», «проти», «утримався». Неучасть у голосуванні народного депутата не допускається.

Перед відкриттям кожного засідання парламенту проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата та власноручного підпису. У залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи «Рада», таким чином, це робить неможливим реєстрацію депутата замість нього іншою людиною.

Закон встановлює, що голосування здійснюється нардепом особисто за допомогою електронної системи «Рада» в залі засідань, що унеможливлює голосування за депутата іншої людини.

На засіданні Верховної Ради депутат не повинен перешкоджати розгляду питання порядку денного, зокрема, блокувати трибуну, перешкоджати роботі голови, а також перешкоджати голосуванню інших депутатів. !zn

Читайте також:

Автор закону про голосування в Раді розповів про «сенсорну кнопку», якої в законі немає

У новій Раді як і раніше буде процвітати «кнопкодавство»: сенсорна кнопка поки працювати не буде


Регіонали визнали, що про механізм персонального голосування говорити поки рано