Янукович хоче, щоб у людей в день виборів був святковий настрій

14 сiчня 12:20

Президент України Віктор Янукович закликає голів обласних державних адміністрацій забезпечити людям святковий настрій на дільницях під час голосування на виборах місцевих органів влади.

 

Президент України Віктор Янукович закликає голів обласних державних адміністрацій забезпечити людям святковий настрій на дільницях під час голосування на виборах місцевих органів влади.

Про це глава держави заявив у п'ятницю, 29 жовтня, під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій.

«Я попросив би, щоб ви подумали про людей і організували, як завжди, на кожній ділянці при необхідності, для людей святковий настрій», - сказав президент.

Він попросив за можливості забезпечити харчуванням виборців і членів комісій. «Організуйте, щоб було харчування, щоб люди бачили, що влада думає про них, і це наш з вами обов'язок», - зазначив Янукович.

При цьому він підкреслив, що мова йде не про тиск або способи підкупу виборців, а саме про турботу про людей. «Ми повинні створити умови і для членів комісій, і для тих, хто не встиг там вдома вчасно поїсти, щоб була така можливість на дільницях», - сказав президент.

За його словами, для влади не стільки важливий результат виборів, скільки важливо створити умови для людей, які прийдуть на виборчі дільниці. «Це питання нашого ставлення до виборця, шановні колеги, і питання зрілості влади», - додав глава держави.

Янукович також висловив сподівання, що вже 1 листопада будуть підстави для визнання місцевих виборів в Україні чесними і демократичними. «Вірю і сподіваюся, що вже у понеділок, 1 листопада, ми з вами головний підсумок повинні підвести: що ми зробили все, і так і сталося, що вибори пройшли і були чесними та прозорими, демократичними», - сказав президент.

Глава держави застеріг від використання адміністративного ресурсу керівників областей. «Застосування адмінресурсу треба зробити неможливим, я вас застерігаю», - зазначив він.

Янукович закликав керівників областей, керівників правоохоронних органів забезпечити проведення демократичних і чесних виборів. «Оскільки вибори - це оцінка стану влади і суспільства», - сказав президент.

Він зазначив, що вибори повинні проходити відповідно до чинного законодавства.

Глава держави підкреслив, що знає про численні застереження, які існують як всередині країни, так і за кордоном, але він вірить, що правоохоронні органи забезпечать дотримання законодавства під час виборів.

«Я хотів би, щоб наші правоохоронні органи були на висоті», - сказав Янукович, відзначивши, що, безперечно, порушення і провокації будуть у ході виборів, але він сподівається, що це будуть поодинокі випадки, яким буде дана відповідна оцінка як правоохоронних органів , так і судових інстанцій.

Президент підкреслив, що це є особистою відповідальністю прокурорів та керівників управлінь внутрішніх справ областей і міст.

Приділив увагу Янукович і роботі територіальних і дільничних виборчих комісій. Він висловив надію, що влада зробить все, щоб члени дільничних комісій працювали в належних умовах і не відчували ніякого тиску.

При цьому президент підкреслив, що дуже важливо, щоб представники різних політичних сил, що входять до складу комісій, могли висловлювати свою точку зору, а рішення в комісіях приймалися консенсусно.

Також глава держави закликав створити належні умови для роботи міжнародних спостерігачів і спостерігачів від вітчизняних громадських організацій.

Окрім того Янукович висловив побажання, щоб місцеві вибори об'єднали суспільство і втихомирили політичні пристрасті, які виникли під час виборчої кампанії, оскільки в Україні треба проводити багато реформ для поліпшення життя людей.

Президент наголосив на необхідності робити все, щоб люди у всіх регіонах відчували покращення життя. «У нас немає ні чужих, ні своїх. Всі наші», - сказав він і закликав губернаторів зробити все, щоб люди відчули доброзичливість і порядність влади.

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 31 жовтня. Сьогодні - останній день проведення передвиборної агітації.

За матеріалами УНІАН