Янукович: Акції чорнобильців організовують люди з пенсією в 34 тис. грн

02 листопада 11:50

Протестні акції в Україні, пов'язані з вимогою виплат за пільгами, спрямовані на зрив фінансової стабільності у країні, вважає президент України Віктор Янукович.

 

На розширеному засіданні Кабінету міністрів України в середу В.Янукович навів один із прикладів, коли в одному з сіл родина юристів організовує жителів району для того, щоб подавати позови до суду для виплати компенсацій щодо невиплачених пільг.

За словами президента, за прийнятими судовими рішеннями, з рахунків казначейства було знято 6 млрд грн.

"Зараз прийшли ламати паркани ті, хто отримав за рішеннями судів пенсію у розмірах близько 30 тис. грн...Тому що треба - зірвати стабільність фінансову в Україні, зірвати політичну стабільність, починати виходити всім на вулиці з вилами і ділити все, що є?" , - сказав президент.

Президента підтримав також і прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Цього року, на превеликий жаль, певними політиками була розкручена кампанія через суди. Суди приймали різні рішення, і за 9 місяців 6 млрд грн було автоматично списано з рахунків Пенсійного фонду", - сказав прем'єр на засіданні уряду в середу.

Він навів у приклад рішення одного з судів Харківської області на користь активіста чорнобильської організації, який привіз людей на мітинги до Києва. На його користь суд присудив компенсацію на суму 775 тис грн і встановив йому пенсію у розмірі 34 тис грн.

"Такі рішення судів пішли на користь нехай десяткам тисяч людей, але постраждають мільйони, адже вони не отримають не тільки доплат, але і пенсій", - сказав М.Азаров.

Нагадаємо, що сьогодні Віктор Янукович повідомив також, що володіє інформацією про те, що зараз проходить закупівля зброї та підготовка до нападів на органи влади.