Янукович у Суді ЄС намагається довести свою легітимність

04 серпня 15:53

У позові до Суду ЄС у Люксембурзі Янукович протестує проти того, що у рішенні про санкції його названо "екс-президентом" і стверджує, що він "легітимний" і "демократично обраний президент України".

 

Віктор Янукович вимагає скасувати введені проти нього 5 березня санкції Європейського Союзу, що передбачають заморожування рахунків у банках співтовариства. Екс-президент вважає санкції помстою ЄС за його відмову від європейського курсу України. Це випливає з тексту його позову до Суду Європейського Союзу в Люксембурзі, оприлюдненого в понеділок, 4 серпня, в Офіційному журналі ЄС.

В позові Янукович протестує проти того, що в рішенні про санкції його названо "екс-президентом" і називає себе "легітимним" і "демократично обраним президентом України (позов датовано 15 травня), а перехідний уряд - "незаконним". Позивач стверджує, що, запровадивши санкції проти нього, Європейський Союз "намагався догодити" перехідному уряду, щоб він погодився на більш тісні відносини з ЄС.

Екс-президент вважає заморожування його рахунків в ЄС неправомірним, адже "на момент введення санкцій проти нього українські правоохоронні органи не вели слідство за підозрою у незаконному відчуженні державних коштів і виведення їх за кордон". Крім того, Янукович вважає, що блокування його активів є "порушенням права власності, гарантованого Хартією основних прав Європейського Союзу". !zn

Читайте також:

Інтерполу не вистачає доказів для розшуку втікача Януковича

Суд ЄС оприлюднив доводи Азарова у справі про скасування санкцій

Швейцарія заморозила рахунки Януковича та "Сім'ї" майже на 200 млн доларів