Яценюк, який повернувся із США, розповів про можливі санкції до української влади

27 червня 22:52

Українські чиновники ще можуть уникнути санкцій. Яценюк бачить такий шанс.

 

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що конкретних прізвищ українських чиновників, щодо яких можуть вжити санкції з США, поки немає.

"Ця резолюція є продовженням резолюції від 22 вересня минулого року, і в цій резолюції є посилання на попередню резолюцію, в якій зазначено, щодо посадових осіб України, порушують права і свободи людини і громадянина, уряд США може застосувати санкції, в тому числі заборону на в'їзд", - сказав Яценюк на брифінгу в аеропорту "Бориспіль" після прибуття в Україну після робочого візиту до США.

"Щодо конкретних прізвищ, то, звичайно ж, це робота Державного департаменту в першу чергу і робота тих відомств, які будуть готувати відповідний проект", - сказав політик.

За його словами, "є шанс, щоб цих прізвищ не було, є шанс, щоб санкцій не було".

"Є неймовірно високий шанс, щоб ми підписали Угоду з Європейським союзом, і цим шансом треба скористатися. Все нині в руках Януковича", - підкреслив лідер опозиційної фракції.

Як повідомлялося, 25 червня Комітет Сенату США у закордонних справах ухвалив резолюцію з вимогою звільнити Тимошенко. !zn

Читайте також:

Яценюк пригрозив керівництву України санкціями США через Тимошенко

США порадять ЄС зробити звільнення Тимошенко важливим критерієм підписання асоціації з Україною

В Євросоюзі очікують компромісу влади та опозиції щодо Тимошенко