Я не по зубах журналістам - Янукович

28 червня 19:26

Президент Віктор Янукович не збирається зустрічатися з представниками руху "Стоп цензурі!". Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам у своїй резиденції "Межигір'я".

 

"Певна заангажованість тих журналістів, які шукають конфлікт зі мною, вона змушує мене йти від цих конфліктів і я не хочу грати в цю брудну гру. Я теж людина. І по-друге, я, крім того, ще несу відповідальність за стан справ у країні і так, як мені здається найкращий варіант, щоб вони зі своїми спробами шукали інших клієнтів. Їх достатньо. Я не той, я їм не по зубах", - зазначив глава держави.

В. Янукович також підкреслив, що йому невідомі випадки погіршення ситуації зі свободою слова в порівнянні з періодом попередньої влади.

"Я таких випадків, правду кажучи, не знаю. Є багато проблем, що виникають між власниками ЗМІ та колективами. Ці питання є, вони існують. Втручатися в них владі дуже складно", - сказав він.

На питання про стан справ зі свободою слова в регіонах України, В. Янукович відповів: "Я постійно зустрічаюся, перебуваючи в регіонах, з представниками ЗМІ. Постійно. Я таких випадків, правду кажучи не знаю".

Як повідомлялося, раніше В. Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці створити робочу групу для вивчення ситуації та надання правової оцінки щодо випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів.