Волкер знову спробує переконати Кремль у необхідності ввести місію ООН у Донбас

20 листопада 12:21

Волкер і Сурков зустрінуться ще раз у грудні.

 

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков проведуть ще одну зустріч у грудні, під час якої обговорять модальність місії ООН в Донбасі. Про це повідомило джерело російського агентства "Інтерфакс", знайоме з ситуацією.

"Чергова зустріч - остання в цьому році - запланована в грудні і готується попередньо в одній із країн Євросоюзу", - сказало джерело.

За його словами, "питання забезпечення безпеки" як і раніше є основною неврегульованою перешкодою до реалізації політичного сценарію. Планується, що учасники переговорів знову спробують прийти до угоди про роль і формат можливої місії ОНН в Донбасі.

Нагадаємо, що Волкер і Сурков зустрілися в Белграді 13 листопада. На зустрічі американська сторона представила свої пропозиції щодо проекту резолюції Радбезу ООН щодо розміщення місії в Донбасі. Як повідомив пізніше Ст. Сурков, вони включають 29 абзаців. За словами помічника президента РФ, три з них російська делегація "визнала прийнятними".