Волкер назвав умову співпраці з Росією для реалізації "Мінська"

19 червня 01:26

США підтримують прозахідний курс Києва і посилення військового потенціалу України.

 

Сполучені Штати Америки готові до співпраці з Росією заради реалізації Мінських домовленостей і досягнення миру в Донбасі, якщо РФ буде готова до "серйозної роботи" в цьому напрямку, заявив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер. Дипломат підкреслив, що Вашингтон підтримує прозахідний курс України і дотримуватиться жорсткої політики стосовно Кремля, поки Росія не "вибере мир".

"Ми готові працювати з російським урядом для припинення бойових дій і реалізації Мінських угод. Я звернувся до свого колеги, щоб підкреслити, що є можливість працювати разом, щоб принести мир для України, але Росія повинна бути готовою до серйозної роботи", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці Волкера у Twitter у вівторок, 18 червня.

Дипломат підкреслив, що Україна завдала серйозного удару по російському домінуванню в концепції так званого "русского мира". Однак він не виключив, що нормалізація відносин з РФ все ще можлива.

Волкер запевнив, що Вашингтон підтримує прозахідний курс Києва, реформування економіки і посилення військового потенціалу України.

"Ми дотримуватимемося нашої стабільної та жорсткої політики (стосовно Кремля, - Ред.), поки Росія не вибере мир", - підкреслив Волкер.

"Нарешті, важливо не забувати про людей Донбасу, які найбільше потерпають від агресії Росії", - підсумував американський дипломат.