Власенко: На першому допиті щодо ЄЕСУ Тимошенко не визнала своєї провини

25 жовтня 09:26

Екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко не визнає себе винною у справі про покладання боргів корпорації Єдині Енергетичні системи України на держбюджет України.

 

"Я вважаю, що справу, порушену Генпрокуратурою 12 жовтня цього року, порушено без достатніх підстав, порушено незаконно і порушено з допустом термінів притягнення до відповідальності", - сказав захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко у вівторок біля будівлі Печерського райсуду.

Він підкреслив, що слідчі дії у даній кримінальній справі відбуваються "у плановому порядку".

"Ви знаєте, що відбувся перший допит Юлії Володимирівни. Юлія Володимирівна не визнала себе винною. Вона підкреслила, що працювала у корпорації Єдині енергетичні системи України до січня 1997 року і після цього вона не мала до корпорації жодного стосунку, що, до речі, підтверджується і матеріалами справи. Вона також підкреслила, що ані за час її керівництва корпорацією, ані пізніше будь-які державні гарантії під зобов'язання корпорації ЄЕСУ не видавалися", - сказав С.Власенко.

Він повідомив, що захист Ю.Тимошенко отримав для вивчення матеріали експертизи.

"Це досить
ґрунтовний документ і єдине, що він датований 2002 роком", - додав С.Власенко.

Слідство звинувачує Ю.Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму $405 млн 500 тис на державний бюджет України.