Влада Туреччини: Україна умисно гальмує введення безвізового режиму

13 травня 12:39

Процес введення безвізового режиму між двома країнами гальмують чиновники у «деяких українських державних органах». Таку думку висловив посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч.

 

Турецький дипломат відзначив, що Туреччина давно заявила про готовність скасувати візи для українських громадян, проте у деяких українських державних органах є противники цього рішення.

А.Меріч вважає, що українські чиновники турбуються про те, що занадто багато турецьких громадян буде приїжджати до країни.

«Деякі українські установи стурбовані тим, що у разі встановлення безвізового режиму з Туреччиною Україна не отримає таких самих умов з ЄС», - додав дипломат.

При цьому посол заявив, що Туреччина повністю підтримує бажання України стати членом ЄС, і якщо це станеться, двосторонні дипломатичні відносини не постраждають у будь-якому випадку.

Нагадаємо, у квітні у МЗС України відбувся перший раунд українсько-турецьких переговорів на рівні керівників консульських служб двох країн про взаємне запровадження безвізових поїздок громадян України та Турецької Республіки.

У січні поточного року Україна і Туреччина домовилися про початок роботи зі скасування візового режиму. Це питання вирішувалося на переговорах у Києві між президентом України Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.