Влада Сирії провела масований обстріл "непокірного" ​​міста

02 червня 18:00

Сирійські війська піддали масованому обстрілу місто Растан в центральній частині країни. За словами антиурядових активістів, загинуло щонайменше 15 осіб.

 

Згідно з повідомленнями, з початку військової операції в Растані в минулі вихідні в місті загинуло більше 50 людей.

Обстріл Растану триває незважаючи на те, що на початку тижня сирійський президент Башар Асад пообіцяв провести загальну амністію.
У результаті було звільнено сотні затриманих, але сирійські опозиціонери поставилися до ініціативи Б. Асада негативно. Представники опозиційних груп вважають, що подібні поступки уряд повинен був запропонувати раніше.
Координаційний комітет, який допомагає антиурядовим активістам в організації протестів і займається документацією того, що відбувається, склав список тих, хто, за його даними, був убитий у Растані в результаті танкових і артилерійських обстрілів.
Як повідомляють представники комітету, від вогню постраждали декілька будинків, під завалами яких загинули цілі сім'ї. Зруйновано дві мечеті і пекарня.
За словами очевидців, сирійській армії і силам безпеки поки не вдається встановити контроль над Растаном, незважаючи на те, що місто з неділі оточене танками.
Як повідомлялося, хвиля протестів почалася в Сирії в березні. З тих пір, за даними активістів, загинуло більше тисячі людей.
Проте повідомлення про те, що відбувається в країні дуже складно підтвердити з незалежних джерел, оскільки іноземним журналістам в'їзд в країну заборонений.