Влада змушена використовувати колишніх конформістів з Партії регіонів - Жебрівський

22 серпня 17:50

Через кадровий голоду влади партія "Наш край" стане "грубо кажучи, відстійником" між БПП і ПР.

 

В Донбасі все українське було загнано в маргінес. Йому не давали розвиватися. За цей рік нові професіонали, готові взяти на себе управління містами, ще не виросли. Тому влада не має іншого виходу, як використати потенціал конформістів, ніж валити міста дилетантами.

Таку думку висловив губернатор Донецької області Павло Жебрівський в коментарі DT.UA

"Знаєте, на багатьох зустрічах у регіоні мені часто "підказують", мовляв, той регіонал, і цей регіонал. Ну, і що мені тепер робити? Вивести їх усіх на вулицю і розстріляти? Так, у бюджетників, мерів, керівників підприємств Донеччини, щоб мати роботу й утриматися біля керма, не було тоді жодного іншого вибору крім членства в ПР", - сказав губернатор.

При цьому він зазначив, що крім закостенілих і невиправних регіоналів, в "Партії регіонів" були й вимушені попутники, які тоді просто підлаштуватися під ситуацію.

"Вони і можуть скласти кістяк "Нашого краю". Уявіть собі, що є господарник з досвідом і авторитетом у місті, який готовий працювати за законами України. Але він був в ПР. І тепер йому, дійсно, дають певну нішу. Можливість реалізувати себе і утримати місто. Це щось між БПП та ПР. Такий собі, грубо кажучи, відстійник. Перехідний пункт. Причина? Найжорстокіший кадровий голод влади", - зазначив Жебрівський.

"Можливо, вони вчора і здійснювали не дуже правильні речі, але сьогодні вони готові виконувати нашу програму. Чому ні? Давайте працювати з ними. Давайте забудемо їх вчорашні гріхи та будемо працювати на благо країни сьогодні. Тому що, повторюю, розумних - надзвичайно мало", - підсумував губернатор.

Детальніше про проект "Наш край", особливо на Півдні і Сході України, читайте в статті Інна Ведернікова "Як би мені, горобині, до дуба перебратися..." у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".