Виявилося, що Цимбалюка змусили написати заяву про відставку

10 травня 12:36

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк стверджує, що агресивні депутати міськради від «Свободи» змусили його написати заяву про відставку.

 

«Щодо моєї заяви, то я хочу зазначити, що коли є указ про призначення, то однозначно буде указ про звільнення. Я готовий до такого повороту подій. Але сьогодні вранці до мого робочого кабінету зайшла велика група депутатів обласної ради, міської ради від фракції «Свобода», які заблокували вихід і в агресивній формі вимагали тільки написання заяви. Для того щоб не провокувати ситуацію, не ускладнювати її, я написав заяву. Я зрозумів, що це якась спроба дестабілізувати ситуацію», - сказав М.Цимбалюк.

На уточнююче питання, чи змусили його написати заяву, він сказав: «Так, мене змусили написати цю заяву».

«Після цього я проінформував керівництво адміністрації президента про те, що сталося. Зараз я працюю у звичайному режимі», - розповів голова ОДА.

На запитання агентства «Інтерфакс-Україна», чи залишиться він на посаді голови Львівської ОДА, якщо президент не підпише його заяву про звільнення, М.Цимбалюк сказав: «Я працюю. Якщо президент мені довірить, я буду робити все для того, щоб не ганьбити честь цієї посади».

Нагадаємо, що М.Цимбалюк подав у відставку після провокацій, організованих у Львові на 9 травня російськими фашистами при потуранні української міліції.