Вишинському подовжили утримання під вартою на два місяці

11 липня 19:54

Підозрюваний у держзраді журналіст перебуватиме під вартою до 13 вересня.

 

Херсонський міський суд на засіданні 11 липня продовжив арешт головного редактора РІА "Новости Украина" Кирила Вишинського до 13 вересня. Про це повідомив заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний.

"Тільки що Херсонський міський суд задовольнив клопотання прокуратури Автономної республіки Крим та ГУ СБУ в АРК щодо продовження запобіжного заходу для Кирила Вишинського, який підозрюється у вчиненні державної зради та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Підозрюваний перебуватиме під вартою до 13 вересня", - написав у середу ввечері заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовный у соцмережі Facebook.

Сам Вишинський після засідання суду зазначив, що всі тексти, які прокуратура називає доказами у його справі, опубліковані в рубриці "Точка зору". Вишинський підкреслив, що під усіма матеріалами зазначено, що точка зору автора публікацій може не збігатися з думкою редакції.

Читайте також: Депутати пропонують блокувати сайти за розміщення "забороненої інформації"

Нагадаємо, головного редактора РІА "Новости Украина" затримали 15 травня біля будинку в Києві за підозрою в державній зраді. 17 травня Херсонський міськсуд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.