Відкрито провадження щодо членів комісії, які не перерахували голоси на 50 окрузі

02 серпня 15:35

На трьох дільницях, відповідно до рішення суду, мали повторно порахувати голоси.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження через невиконання рішення суду щодо повторного підрахунку голосів на трьох виборчих дільницях 50 одномандатного округу у місті Покровськ Донецької області.

Як повідомляє у п'ятницю поліція Донеччини, відповідно до постанови Донецького окружного апеляційного суду, виборча комісія округу мала повторно порахувати голоси на трьох дільницях.

Дії членів комісії кваліфіковані за ч.1 ст. 382 Кримінального кодексу (невиконання судового рішення, що набрало законної сили). Наразі поліцейські проводять необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, що за підсумками підрахунку голосів, на цьому окрузі переміг міський голова Покровська Руслан Требушкін. З вимогою перерахувати голоси до суду звернувся інший кандидат у депутати мер Добропілля Андрій Аксьонов. Він заявив, що на одній з дільниць округу була здійснена фальсифікація. Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів.

Як повідомляла ЦВК, ситуація на 50-му окрузі є складною й баталія між кандидатами за перше місце "майже переходить за межі правового поля".