Віддати свій голос на виборах збираються 84% громадян — опитування

27 березня 14:39

За даними "Социс", шанси Тимошенко до виходу в другий тур впали.

 

Менш, ніж за тиждень до виборів президента у першому турі більше 84% українців готові прийняти участь у виборах Президента України, які відбудуться 31 березня. При цьому 69,9% впевнені, що підуть на вибори, а зовсім не збираються голосувати 8%. Такі дані соціологічного опитування оприлюднив Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс".

На початок тижня найбільшу підтримку населення серед тих, хто повністю чи скоріше впевнений, що візьме участь у голосуванні, має комік Володимир Зеленський, за якого готові голосувати 24,6%. Друге місце посідає чинний президент Петро Порошенко – 14,8%, за лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові проголосувати 8,7% – і вона посідає третє місце в президентських перегонах. За проросійського Юрія Бойка готові проголосувати 7,9% виборців, лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка 6,4%, а голову "Радикальної партії" Олега Ляшко 5,3% відповідно. Інші кандидати набирають менше чотирьох відсотків голосів.

Водночас 16,6% виборців на даний момент ще не визначились і не знають, за кого віддадуть свій голос в день голосування. При цьому серед невизначених люди найбільше схиляються до кандидатури Зеленського - 15,4%, до Петра Порошенка - 9,0%, Юрія Бойка - 5,7%, Юлії Тимошенко - 4,8% та Анатолія Гриценка - 4,5%.

Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс" провів загальнонаціональне дослідження з 20 по 25 березня 2019 року серед 2 000 респондентів в усіх областях України методом особистого формалізованого інтерв'ю. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%.

Все, що потрібно знати про вибори в Україні в спецтемі ZN.UA Вибори-2019:

як голосувати переселенцям як голосувати не за місцем прописки як голосувати за кордоном що робити, якщо ви помітили порушення

Вибори президента України відбудуться вже зовсім скоро, до 31 березня залишається трохи менше тижня. Свої кандидатури для участі у виборах висунули 39 кандидатів.

У статті для DT.UA правозахисниця Тетяна Дурнєва пише про те, що у разі другого туру виборів (21 квітня) часу на процедуру зміни місця голосування залишиться критично мало. І якщо дату кінцевого терміну прийому заяв можна назвати вже зараз (до 15 квітня), то дата початку прийому заяв поки невідома, адже спочатку повинні бути встановлені результати першого туру. Детальніше читайте в матеріалі "Невидимі виборці" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".