Вибори президента: ДБР працюватиме в особливому режимі 30 і 31 березня

28 березня 14:36

"Будемо реагувати на всі порушення у випадках, коли йтиме про суб'єкти, які підслідні ДБР", - заявив Труба.

 

Держбюро розслідувань (ДБР) напередодні, 30 березня, та у день виборів президента, 31 березня, працюватиме в особливому режимі. Як повідомив сьогодні на брифінгу директор відомства Роман Труба, детективи будуть відслідковувати порушення виборчого законодавства.

За словами директора ДБР, у центральному апараті і в теруправліннях створять робочі групи.

"Ми будемо моніторити всі порушення виборчого законодавства, будемо приймати можливі повідомлення про порушення виборчого законодавства і будемо реагувати на всі порушення у випадках, коли йтиме про суб'єкти, які підслідні ДБР", - розповів Труба.

До компетенції ДБР входить розслідування справ щодо депутатів Верховної Ради, правоохоронців, суддів та осіб, які чинять військові злочини, нагадав Труба.

Все, що потрібно знати про вибори в Україні в спецтемі DT.UA Вибори-2019:

Вибори президента України відбудуться цього тижня, 31 березня. Свої кандидатури для участі у виборах висунули 39 кандидатів.

Про роботу поліції в умовах виборчого процесу і позицію МВС читайте в інтерв'ю очільника відомства Арсена Авакова "Я президентові у вічі сказав: я не проти вас, але буду виступати проти фальсифікацій на виборах" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".