Вибори-2019: Нацрада назвала телеканали-порушники

11 лютого 21:50

Наприкінці січня-початку лютого три канали порушили виборче законодавство.

 

Створена при Нацраді з питань ТБ і радіо група з нагляду за додержанням виборчого законодавства медіаорганізаціями зафіксувала протягом останнього тижня ознаки порушень виборчого законодавства в ході виборчої кампанії 2019 року в ефірах трьох телеканалів.

Зокрема, зазначається, що телеканал NewsOne з 30 січня по 3 лютого розповсюдив серію передач, які були присвячені лише одному з кандидатів на пост глави держави – Юрію Бойку.

"З 30 січня по 5 лютого у передачах новин Topnews транслювалися сюжети, присвячені висвітленню виборів, героєм яких також був виключно Бойко, а діяльність інших кандидатів у зазначений період в передачах новин не висвітлювалася", – сказано в повідомленні.

Група зафіксувала агітацію у новинах телеканалу "Інтер" одного з кандидатів в президенти Юрія Бойка. Також розміщення політичної агітації зафіксовано на телеканалі МаксиTV, де кандидат у президенти Євген Мураєв розповідав про свою діяльність як кандидата до того, як був зареєстрований ЦВК кандидатом.

Раніше громадянська мережа ОПОРА назвала кандидатів, які розмістили більше всього реклами. Зазначимо, Центральна виборча комісія зареєструвала 44 претенденти на президентське крісло на виборах 31 березня. Список бажаючих стати головою держави і так вже побив рекорди, адже максимум кандидатів був зареєстрований в 2004 році, коли їх було 24.