Верховний суд відхилив апеляцію Гриценка за позовом про обмеження доступу до реєстру виборців

09 лютого 01:48

Рішення суду першої інстанції за позовом кандидата в президенти до ЦВК залишається в силі.

 

Касаційний адміністративний суд Верховного суду України відхилив апеляційну скаргу кандидата в президенти Анатолія Гриценка на рішення суду першої інстанції, що відмовився задовольняти його позов до Центральної виборчої комісії. Політик наполягав, щоб йому як кандидату надали можливість віддаленого доступу до реєстру виборців.

У п'ятницю, 8 лютого, Верховний суд залишив у силі рішення Окружного адміністративного суду Києва, повідомив представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький.

Анатолій Гриценко подав судовий позов до ЦВК через обмеження його доступу до реєстру виборців 31 січня. Політик наполягав на визнанні незаконними дій ЦВК, яка дозволила йому працювати з базою даних виключно в приміщенні Комісії з використанням її обладнання. У позові він просив надати йому копію бази даних з можливістю віддаленого доступу до неї зі свого обладнання. Гриценко констатував, що одна людина фізично не зможе перевірити реєстр на наявність "мертвих душ".

4 лютого Окружний адмінсуд Києва відхилив позов Гриценко.

Раніше заступник начальника Центрального виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук повідомив, що до списків виборців з часу минулих виборів, а саме виборів до місцевих рад 2015 року, не вносились корективи, зокрема з реєстру не були вилучені близько 4% "мертвих душ".