Верховна Рада сьогодні планує розглянути питання національної безпеки і оборони: трансляція

06 вересня 09:52

До статуту ЗСУ планують закріпити привітання "Слава Україні! Героям слава".

 

Верховна рада України на пленарному засіданні у четвер, 6 вересня, планує розглянути блок питань національної безпеки і оборони, ратифікувати низку угод з іншими країнами, а також розглянути законопроекти про запровадження механізму "єдиного вікна" на митниці.

Відповідно до порядку денного роботи парламенту у другому читанні сьогодні планується голосування за підвищення соціального захисту військовослужбовців, а також про забезпечення гендерної рівності при проходженні служби в Збройних силах України і інших військових формуваннях. Також, до порядку денного планують включити зміни до статуту ЗСУ, якими запроваджується привітання "Слава Україні! Героям слава".

Після цього заплановано низку ратифікації угод із Польщею, Туреччиною, Румунією, Португалією, Таїландом і Швейцарією, за які депутати не змогли проголосувати вчора.

Повторно з пропозиціями президента планують розглянути проект змін до Митного кодексу та інших законів щодо впровадження механізму "єдиного вікна" на митниці.

Також у порядку денному кілька соціальних та економічних питань в повторному розгляді.

Нагадаємо, що в середу Верховна Рада на другому після канікул пленарному засіданні змогла прийняти лише одну постанову. В результаті голова Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив пленарне засідання у середу близько 13:30.