Верховна Рада формально відмовилася від літніх канікул

16 липня 17:14

Нинішня друга сесія ВР продовжена до 1 вересня. Викликати депутатів на роботу в залі можна буде "у разі необхідності", попереджаючи за три дні.

 

Верховна Рада прийняла рішення продовжити другу сесію парламенту 8-го скликання до 1 вересня поточного року, коли має відкритися третя сесія.

Відповідну постанову підтримали 229 народних депутатів на вечірньому засіданні парламенту у четвер, 16 липня.

Разом з тим постанова передбачає, що з метою вирішення питань, пов'язаних з ситуацією в країні і необхідністю прийняття парламентом у зв'язку з цим відповідних рішень, пленарні засідання скликаються при необхідності головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом. Спікер не пізніше ніж за три дні до початку пленарного засідання повинен поінформувати народних депутатів про час і місце проведення такого засідання.

Раніше за кілька годин до цього депутати п'ять разів відмовилися позбавити себе літніх канікул.

Крім того, на вечірньому засіданні депутати затвердили календарний план проведення третьої сесії, відповідну постанову підтримали 260 депутатів.

Календарний план передбачає 10 тижнів пленарних засідань, 6 тижнів роботи в комітетах, комісіях, фракціях і групах, 4 тижні роботи з виборцями, а також 10 годин запитань до уряду.

Завершить роботу третя сесія Верховної Ради 8-го скликання 15 січня 2016 року.

Разом з тим заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник з трибуни зазначив, що з 4 по 8 січня 2016 року депутати будуть працювати в комітетах, комісіях, фракціях і групах, а з 11 по 15 січня передбачені пленарні засідання.