Велика Британія відповіла на пропозицію Зеленського про зустрічі шести лідерів в Мінську

09 липня 22:36

Велика Британія заявила про усілякому схвалення готовності Зеленського домагатися прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України.

 

МЗС Великої Британії відповів на пропозицію президента Володимира Зеленського про зустріч глав провідних держав Європи, а також США, України і Росії в Мінську з питання врегулювання ситуації в Донбасі.

При тому, що Британія заявила про усіляке схвалення готовності Володимира Зеленського домагатися прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України, вона, з усією притаманною їй дипломатичністю, ухилилася від прямої відповіді на це питання.

"Ми вітаємо готовність президента Зеленського домогтися прогресу у врегулюванні конфлікту на сході України і закликаємо Росію до позитивної взаємодії, - зазначили в британському МЗС. - Ми продовжуємо підтримувати Мінський мирний процес і роботу Німеччини і Франції у форматі "нормандської четвірки", повідомляють Naviny.by з посиланням на БелаПан.

Раніше в понеділок Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори про врегулювання ситуації на сході України.

"Компанію для розмови пропоную таку: я, Ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великої Британії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко з задоволенням прийме нас з вами в Мінську", - сказав Зеленський у зверненні.

У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не готовий відповідати, оскільки "це ж абсолютно новий формат".