Василь Русинка призначений новим представником УПЦ у Верховній Раді

11 лютого 12:45

Протоієрей Василь Русинка призначений новим повноважним представником Української православної церкви (у канонічному єднанні з Московським патріархатом) у Верховній Раді.

 

Згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ, прийнятим напередодні, отець Василь змінив на цій посаді архієпископа Львівського і Галицького Августина.Владика був представником митрополита Київського і всія України в українському парламенті з 2003 року. У листопаді 2009 року він був призначений представником Української церкви у Верховній Раді.Тепер архієпископ Августин призначений головою Богословсько-канонічної комісії УПЦ, повідомляється на її сайті у п'ятницю.З 1999 року він очолює також синодальний відділ УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України.Нагадаємо, сьогодні Папа Римський Бенедикт XVI прийняв відставку глави Української греко-католицької церкви кардинала Гузара.Раніше, Блаженніший Любомир Гузар розповів про причини своєї відставки з поста голови Української греко-католицької церкви.

Блаженніший Любомир очолив УГКЦ десять років тому після смерті свого попередника на престолі Мирослава Івана (Любачівського). Він став першим предстоятелем церкви, обраним спеціальним Синодом Єпископів після виходу церкви з підпілля і здобуття Україною незалежності.

За матеріалами Інтерфакс-Україна